[Katalog proizvoda]  [O nama]

22.03.2023.
Važeći obračunski kurs:1€=120,00 DIN, 1$=110,00 DIN 

Otvorena Mađarska predškolska ustanova „Vackor" u Subotici

26.08.2021.

Svečano je otvorena Mađarska predškolska ustanova i vežbaona „Vackor" u Subotici. Na svečanom otvaranju novog objekta govore su održali Judit Varga, ministarka pravde Mađarske i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara. Ustanova može početi sa radom u septembru, sa tri vrtićke i dve jasličke grupe.

276_2.jpg

U novootvorenoj ustanovi će na jesen biti obezbeđen kvalitetan smeštaj i obrazovanje za stotinak mađarskih mališana. Prisutne je pozdravila Agneš Katona Novak, vršilac dužnosti direktora Predškolske ustanove „Vackor". „Ovaj događaj šalje važnu poruku svima nama. Našu veru u budućnost, snagu i izvrsnost volje za činjenjem, delovanjem i zajedništvom."

Projekat je sproveden u okviru Programa razvoja vrtića u Karpatskom basenu uz posredstvo Mađarskog nacionalnog saveta. Investitor izgradnje i vlasnik parcele je Fondacija „Sekereš Laslo". Ukupna vrednost investicije je 884 miliona forinti.

276_1.jpg

CIM GAS izvodio je mašinske radove na termotehničkim instalacijama na ovom objektu i to instalacije grejanja sa BAXI gasnim kotlovima, instalaciju hlađenja sa Midea čilerima, kao i pripremu tople sanitarne vode uz pomoć solarnih kolektora. Takođe izvedeni su i radovi i na ventilaciji celog objekta.

U nastavku je nekoliko fotografija tokom izvođenja radova i nakon završetka svih radova

276_3.jpg

276_4.jpg

276_5.jpg

276_6.jpg

 
NAKON IZVOĐENJA RADOVA

276_7.jpg

276_8.jpg

276_9.jpg

276_10.jpg

Simboličnim presecanjem vrpce u mađarskim nacionalnim bojama, Predškolsku ustanovu „Vackor" svečano su otvorili Judit Varga, mađarska ministarka pravde, Judit Pirićine Sabo, načelnica Odeljenja za Vojvodinu i dijasporu Državnog sekretarijata Kabineta premijera Mađarske, Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i Ištvan Greža, ministarski komesar odgovoran za koordinaciju Programa razvoja vrtića u Karpatskom basenu


Otvorenu zgradu je blagoslovio velečasni Ferenc Fazekaš, župnik crkve Svetog Đorđa u Subotici.