[Katalog proizvoda]  [O nama]

28.05.2024.
Važeći obračunski kurs:1€=120,00 DIN, 1$=110,00 DIN 

PRIRODNI GAS - NAJJEFTINIJA OPCIJA ZA GREJANJE

25.10.2023.

Prema najnovijem izveštaju Agencije za energetiku Republike Srbije, ove zime, najniže troškove grejanja, imaće domaćinstva koja se greju korišćenjem prirodnog gasa.

Izveštaj je sačinjen na osnovu podataka za grejanje uzimajući za primer potrebnu energiju od oko 9.000 kVh (150 kVh/m2 je procesirana potrošnja za grejanje) prosečno izolovanog stambenog prostora od 60 m2 na 20 C u toku 16 sati dnevno u celom stanu, 180 dana u grejnoj sezoni.

U tabeli ispod, dat je pregled troškova energije za grejanje prema vrsti energenata koji se koriste.

AERS

Prema prosečnoj ceni prirodnog gasa u Srbiji, za grejanje tokom cele zimske sezone treba izdvojiti 42 hiljade dinara, čemu je dodatna prednost njegovog korišćenja i udobnosti koji pruža.

U izveštaju Agencije, uzimaju se u obzir kotlovi ili peći na gas, koje imaju efikasnost 90%. Kako moderni kondenzacioni kotlovi na gas imaju i višu efikasnost od 90% (negde i do 98%) možemo zaključiti da se korišćenjenm ovih uređaja ovi troškovi i smanjuju i time se postižu još veće uštede korišćenjem prirodnog gasa za grejanje i zagrevanje potrošne sanitarne vode.

Pozivamo Vas da izaberete Vaše grejanje na vreme, kroz najefikasniju opciju, kao i subvencije koje se nude od strane lokalnih samouprava i evropskih fondova.

Subvencije za kupovinu gasnih kotlova preko fonda evropske investicione banke GEFF - https://ebrdgeff.com/serbia/rs/

Informacije za subvencije za prelazak na gasno grejanje preko lokalnih samoupravahttps://bit.ly/3E9VeHK

* izvor - Agencija za energetiku Republike Srbije - https://www.aers.rs/Index.asp?l=1&a=541&id=285&tvid=1

prodaja stanova pik smrtovnice avaz blumen horoskop kalkulator online knjige cvijece vicevi